Keurmerken

Een keurmerk voor zonneboilers garandeert een goed geïnstalleerde zonneboiler en dat deze aan hoge kwaliteitseisen voldoet. Wat voor zonneboiler u ook kiest het is raadzaam echt goed te letten op de keurmerken. Wanneer u dit niet doet dan kan het al snel gebeuren dat u veel geld investeert in iets met weinig waarde en waar u enorm veel problemen aan overhoudt. Een zonneboiler is en blijft een geweldige investering met een hoog rendement, maar investeer slim door te kiezen voor een zonneboiler met een van de onderstaande keurmerken. Zie ook pagina prijzen en zonneboiler onderhoudskosten.

Naast een zonneboiler met hoge kwaliteit is het belangrijk dat de expertise en kennis op dit gebied van hoge kwaliteit is. Samengevat dient alles goed geregeld te zijn op het gebied van de montage, leveringsvoorwaarden, administratie, garanties, theorie over het rendement en de werking.

1. CE-certified

Sinds geruime tijd brengen installateurs zonneboilers met het CE-keurmerk op de markt en is deze markering wettelijk verplicht. Met alleen een verklaring van de fabrikant is het mogelijk om als installateur het CE-certificaat te dragen. Het is een eerste stap om een product binnen de Europese Unie te kunnen verkopen. Daarom moet een installateur meer keurmerken dragen. In dit geval komt er een onafhankelijke derde partij tussen die de kwaliteit van het product inspecteert. Zo een controlebureau heeft geen relatie met de fabrikant en kan daarom het product neutraal beoordelen en de kwaliteit peilen/testen.

2. EPD-ceritifed keurmerk

Er zijn ook aanbieders die duurzaam willen opereren en dragen in zo en geval bijvoorbeeld het EPD-ceritifed keurmerk. In dit geval wordt er rekening gehouden met de bescherming van de aarde, de mensen en de welvaart in productiefasen. Het keurmerk geldt als een soort garantie op dat grondstoffen op een duurzame en transparantie manier gewonnen en verwerkt worden. Bedrijven die dit keurmerk voeren zijn over het algemeen professioneler en hebben in de meeste gevallen ook het bekende ISO-keurmerk.

Wat kost een zonneboiler op uw dak?

Door offertes op te vragen kunt u gratis en vrijblijvend in contact komen met ervaren installateurs die u graag verder helpen. Zo ziet u wat de prijzen zijn en kunt om deskundig advies vragen. Ga naar pagina offerte zonneboiler.

Gerelateerde pagina's:

- Zonnecollector algemeen
- Zonnecollector werking
- Zonnecollector subsidie
- Zonnecollector soorten
- Zonnecollector rendement
- Zonneboiler aandachtspunten
- Zonneboiler offertes

Bespaar tot wel 20%!

Vergelijk aanbieders in uw regio